“De 3-sterrenplekken van Frankrijk, 250 bezienswaardigheden die de reis waard zijn en hoe u van elk een unieke ervaring kan maken”, een mooie, geïllustreerde uitgave van Lannoo.

Dit luxueus lees- en kijkboek presenteert voor het eerst alle plekken in Frankrijk die in de recentste editie van De Groene Reisgids, een 3-sterrenbeoordeling kregen. Ontdek, of herontdek in dit boek, deze 250! uitzonderlijke bezienswaardigheden.Sinds 1926 wil de Groene Reisgids zijn lezers begeleiden van stad naar dorp, van kasteel naar kerk, van musea naar buitengewone natuurparels. Omdat reizen de herinnering voedt, introduceerde Michelin in zijn Groene Reisgidsen een uniek systeem van sterrenbeoordeling. Het hielp en helpt de reiziger bij het kiezen van zijn bestemming. Net zoals voor de restaurants gebeurde, wilde Michelin nl. een duidelijke waardering toekennen aan zijn selectie van toeristische bezienswaardigheden. De beroemde sterren verschenen voor het eerst in 1934 in de reisgids over de Alpen. Ze waren en zijn vooral een hulpmiddel, dat het voor reizigers mogelijk maakt om in één oogopslag, de bijzondere bezienswaardigheden en de niet te missen plekken op te merken. De toeristische sterren staan voor: * ‘interessant’ ** ‘een omweg waard’ *** ‘de reis waard’.Sommige bezienswaardigheden zijn wereldwijd bekend, andere goed verborgen parels, maar stuk voor stuk zijn ze, beoordeeld volgens de geijkte sterrencriteria van Michelin, ‘de reis waard’. De doorgewinterde Michelinauteurs verklappen hun favoriete ‘3-sterrenplekken’ en leggen uit hoe u die het beste kunt ontdekken.“In dit boek brengen we voor het eerst 250 plekken en bezienswaardigheden in Frankrijk samen, die bekroond werden met drie sterren”, schrijft Philippe Orain, de Directeur-Uitgever van Le Guide Vert Michelin. Deze selectie kwam er dankzij de medewerking van een hele ploeg auteurs, die voor u iedere plek afzonderlijk beoordelen, vergelijken en aanbevelen.Dit boek gidst u, met passie en niet zelden vanuit een opmerkelijke of ongewone invalshoek, naar 250 bezienswaardigheden in 18 regio’s in Frankrijk die de reis waard zijn, vaak ook omwille van de activiteiten die er plaatsvinden. Ontdek bv. de oude geheimen van de beroemdste Romeinse brug, de Pont du Gard, verken de Puy Mary (foto) in de Auvergne per mountainbike of maak een nachtelijke rondgang in Gehry’s hedendaagse Fondation Louis Vuitton (foto). Dit boek staat garant voor een rijke waaier van unieke plaatsen en topervaringen die uw bezoek aan Frankrijk nog rijker en indrukwekkender maken. De beknopte maar boeiende teksten werden geschreven door Arnaud Goumand, Amaury de Valroger en Philippe Orain, en werden vertaald door Valérie Maes.De 18 regio’s zijn Parijs en omgeving, de Hauts de France, Normandië en Bretagne, het Loiredal, van de Loire naar de Charentes, tussen Dordogne en Garonne, Occitanië, de Pyreneeën, de Languedoc en de vallei van de Tarn, de Provence, Corsica en de Côte d ’Azur, de Alpen, Lyon, de Ardèche en de Drôme, de Auvergne, Centre France, Bourgondië, Franche-Comté en de regio Grand Est, en van de Champagne tot de Elzas.De 3-sterrenplekken van Frankrijk, 250 bezienswaardigheden die de reis waard zijn en hoe u van elk een unieke ervaring kan maken 302 bladz. geïllustreerd uitg. Lannoo ISBN 978 94 014 5588 6

https://www.stretto.be/2019/01/26/peter-jacobs-erwin-de-decker-rijden-langzaam-door-frankrijk-een-prachtuitgave-van-lannoo-bonne-route/

https://www.stretto.be/2017/08/23/de-mooiste-dorpen-van-frankrijk/

https://www.stretto.be/2019/09/01/willem-meiners-in-de-dutch-touch-over-hoe-een-klein-land-amerika-veroverde-een-aanstekelijke-uitgave-van-balans/