“La Comédie-Française Chante Gainsbourg”, op het label Alpha. Een eigentijdse ode.

De groep van de Comédie-Française brengt hulde aan Serge Gainsbourg ter gelegenheid van een succesvolle muzikale show. Zes acteurs, zangers en muzikanten, brengen iets meer dan 10 chansons, afgewisseld met aanstekelijke fragmenten uit interviews met Gainsbourg…

Acrylglas - Brandende Sigaret in Rood Licht - 100x150cm Foto op Acrylglas... | bol.com

“Si je ne joue pas avec les mots, je ne sais pas quoi dire” (Serge Gainsbourg).Serge Gainsbourg : Ses scandales les plus mémorables | Vanity Fair

Serge Gainsbourg (1928-1991) werd geboren als Lucien Ginsburg in Parijs als de zoon van Joods-Oekraïense ouders uit Charkov (Oekraïne) die hun geboorteland waren ontvlucht na de Russische Revolutie. Zijn vader was een pianist die ook schilderde, zijn moeder was een mezzosopraan. Hij bracht zijn jeugd door in Parijs, waar zijn vader piano speelde in een bar en zijn moeder les gaf aan een conservatorium. De Ginsburgs kregen in 1932 de Franse nationaliteit, die hen tijdens de Tweede Wereldoorlog tijdelijk ontnomen werd door het Vichy-regime. Onder de nazi bezetting moesten ze de davidster dragen in Parijs en doken ze onder om aan deportatie te ontsnappen! Later vertelde Serge/Lucien, dat hij zich door het dragen van de davidster, als een sheriff voelde..!Serge Gainsbourg For Ever - Le Soir

“We gaven de voorkeur aan de amoureuze en sensuele Gainsbourg”, zo vertelt de Comédie. “Aan de ene kant is er de muziek, aan de andere kant is er de man met zijn repliek, zijn oneerbiedige en subversieve geest… We hebben een belangrijke plaats gegeven aan al zijn emblematische chansons die de nieuwe generatie niet noodzakelijkerwijs kent”. Stéphane Varupenne, Sébastien Pouderoux, die ook de show bewerkte, Benjamin Lavernhe, Noam Morgensztern, Rebecca Marder en Yoann Gasiorowski “vinden dertien klassiekers opnieuw uit door de maestro, en het is gewoonweg verbluffend”, schreef Le Figaro. De cd, “La Comédie-Française Chante Gainsbourg”, is effectief een mooie, gepolijste, eigentijdse versie of interpretatie van de muzikaal/literaire, dubbele bodems, valkuilen, onverwachte wendingen en onbetreden paden, in het legendarisch oeuvre van Serge Gainsbourg. Weliswaar niet voor de kenners, wel voor de fans…La Comédie-Française chante Gainsbourg

De groep van de Comédie-Française:

Stéphane Varupenne – zang, gitaar, trombone

Benjamin Lavernhe – zang, drums, bas

Sébastien Pouderoux – zang, gitaar, bas, klarinet, keyboards

Noam Morgensztern – zang, piano, keyboards

Rebecca Marder – zang, keyboards

Yoann Gasiorowski – zang, drums, percussie, piano

Bewerking: Stéphane Varupenne en Sébastien Pouderoux

Muzikale arrangementen: Guillaume Bachelé, Martin Leterme, Vincent Leterme en Les Serge

Klank: Theo JonvalLa Comédie-Française connaît la chanson

Tracklist:

 1. Introduction
 2. Le poinçonneur des Lilas
 3. Dialogue
 4. Black trombone
 5. Dialogue
 6. L’eau à la bouche
 7. Dialogue
 8. Love on the beat
 9. Dialogue
 10. La noyée
 11. Dialogue
 12. La chanson de Prévert
 13. Dialogue
 14. Je suis venu te dire que je m’en vais
 15. Vu de l’extérieur
 16. Dialogue
 17. Comme un boomerang
 18. La javanaise
 19. Dialogue
 20. Mon légionnaire
 21. Ces petits riens
 22. Dialogue
 23. Initials B.B.
 24. Dialogue
 25. Finale

Serge Gainsbourg n'avait rien d'un prédateur sexuel », défend Aude Turpault

Serge Gainsbourg n'avait rien d'un prédateur sexuel », défend Aude Turpault

La Comédie-Française Chante Gainsbourg cd ALPHA978

https://www.stretto.be/2017/04/20/le-meilleur-et-le-pire-nieuw-boek-over-serge-gainsbourg/

https://www.stretto.be/2020/11/27/rudolf-hecke-gainsbourg-en-gainsbourg-tekst-en-uitleg-uitgegeven-door-epo-indrukwekkend/