“Paul McCartney, 1964: Eyes of the Storm”, de Amerikaanse doorbraak van The Beatles in de VS door de lens van Paul McCartney, een prachtuitgave van Spectrum.

1964: Eyes of the Storm - Photographs and Reflections by Paul McCartney |  Coming 13 June - YouTube

1964: Eyes of the Storm - Photographs and Reflections by Paul McCartney |  Coming 13 June - YouTube

In 2020 werd een uitzonderlijke schat van bijna duizend foto’s van de hand van Paul McCartney – gemaakt met zijn 35mm-camera – herontdekt in zijn archief. De foto’s geven een intieme kijk in de laatste maanden van 1963 en het begin van 1964, waarin Beatlemania losbarstte in het VK en de bandleden, na hun eerste bezoek aan de VS, uitgroeiden tot de beroemdste personen op deze aardbol. De beelden vormen McCartneys persoonlijke verslag van deze explosieve periode die zij, The Beatles, van binnen uit het oog van de storm beleefden.

Paul McCartney is sharing his amazing early Beatles photos in a new book  and exhibition - Gold

“To look at the love and the wonder of what we went through that’s captured in a lot of these photographs is the whole thing. It’s what makes life great”. (Paul McCartney).Paul McCartney Reveals New Photo Book '1964: Eyes of the Storm' As Long  Lost Photos Showcase in London - CelebrityAccess

The Beatles hadden een iconische status. Een remaster van Abbey Road werd zelfs, na een halve eeuw, het best verkochte album van 2019! The Fab Four, George, John, Paul en Ringo, was een kwartet van arbeiderskinderen wiens magische liedjes en revolutionaire invloed vier decennia later nog steeds inspireren. Er is meer over The Beatles geschreven dan over welke andere rockgroep in de geschiedenis.Paul McCartney Announces New Photo Book 1964: Eyes of the Storm | Pitchfork

Paul McCartney, de meest succesvolle songwriter uit de geschiedenis, roept een halve eeuw populaire muziek en cultuur op. Hij werd in 1942 geboren in Liverpool en was zestien als hij voor het eerst begon met het schrijven van liedjes. Zijn songwriting-samenwerking met John Lennon was een van de meest gevierde van de 20ste eeuw. Nadat The Beatles uit elkaar gingen, vormden McCartney met zijn eerste vrouw Linda, Denny Laineen en Denny Seiwell, de band “Wings”, en slaagde er ook als soloartiest in om het succes van de “fab four” te evenaren. Daarnaast zette hij zich in voor verschillende maatschappelijke onderwerpen zoals dierenrechten, vegetarisme, armoede en muziekeducatie.Paul McCartney's Long-Lost Beatlemania Photos to Exhibit in London –  Rolling Stone

“1964: Eyes of the Storm” bevat 275 van McCartneys foto’s van de zes steden die The Beatles tijdens deze intensieve, legendarische maanden aandeden, Liverpool, Londen, Parijs, New York, Washington D.C. en Miami, en nooit eerder vertoonde portretten van John, George en Ringo. In zijn voorwoord en inleidingen bij deze stadsportfolio’s blikt McCartney terug op het ‘pandemonium – iets anders kun je het niet noemen’ en deelt hij zijn indrukken van Groot-Brittannië en Amerika in 1964, het jaar waarin de cultuur omsloeg en de Sixties werkelijk losbarstten.It was 55 years ago today ... that John Lennon and Paul McCartney met for  the first time

“Iedereen die een persoonlijk aandenken of een familieschat herontdekt wordt onmiddellijk overspoeld door herinneringen en emoties, die vervolgens associaties oproepen die begraven leken in de tijd. Dat was precies wat mij overkwam bij het zien van deze foto’s, allemaal gemaakt tijdens een intense, drie maanden durende reis, eindigend in februari 1964. Het was een wonderlijke ervaring om teruggevoerd te worden naar die tijd. Ineens was daar mijn eigen verslag van een grootse tour, een fotografisch dagboek van The Beatles in zes steden, beginnend in Liverpool en Londen, gevolgd door Parijs (waar John en ik drie jaar eerder doorsnee lifters waren geweest), en eindigend met wat wij als het echte werk beschouwden: ons eerste bezoek als groep aan Amerika”. (Paul McCartney).PAUL McCARTNEY PUBLISHES BEATLES-ERA PHOTO BOOK TODAY | Nights with Alice  Cooper

“1964: Eyes of the Storm” bevat 6 stadsportolio’s met 275 foto’s van Paul McCartney en zijn openhartige herinneringen, een voorwoord van Paul McCartney en ‘Beatleland’, een inleiding van Harvard-historicus en New Yorker-essayist, Jill Lepore, een inleiding van Nicholas Cullinan, voorzitter van de National Portrait Gallery in Londen, en ‘Another Lens’, en een essay van senior curator Rosie Broadley. “1964, Eyes of the Storm” werd vertaald door Robert Neugarten.Book Now 📷 Paul McCartney Photographs 1963–64 Eyes of the Storm - National  Portrait Gallery

Naast deze nieuwe publicatie worden McCartneys foto’s voor het eerst tentoongesteld in de bijzondere tentoonstelling ‘Paul McCartney Photographs 1963-64: Eyes of the Storm’ in de National Portrait Gallery in Londen. De tentoonstelling loopt van 28 juni tot 1 oktober 2023 en wordt mede mogelijk gemaakt door Bloomberg Philanthropies.

1964: Eyes of the Storm': New Book By Paul McCartney - Bertelsmann SE & Co.  KGaA

Paul McCartney 1964: Eyes of the Storm Nederlandse editie 335 bladz geÏllustreerd uitg. Spectrum ISBN 9789000387557

https://www.stretto.be/2022/07/18/philip-norman-paul-mccartney-de-biografie-nu-in-het-nederlands-dank-zij-uitgeverij-alfabet-monumentaal-i-love-you-whats-wrong-with-that/

https://www.stretto.be/2022/03/12/paul-mccartney-de-lyrics-een-monumentale-uitgave-van-spectrum/