Philip Matyszak, “Verdwenen steden”, uitgegeven door Omniboek.

There Might Be Hundreds of Lost Cities Like Atlantis Around the World

There Might Be Hundreds of Lost Cities Like Atlantis Around the World

Philip Matyszak beschrijft in ‘Verdwenen steden’ de geschiedenis van 37 ‘vergeten’ steden, steden die ooit bloeiden maar op zeker moment van de kaart zijn verdwenen. Soms kwam dat door oorlog, soms door een natuurramp, soms ook door onverklaarbare redenen. Van de verdronken stad Thonis aan de Egyptische kust tot aan de grotwoningen van Derinkuyu in Turkije, zet Philip Matyszak deze verdwenen steden weer op de kaart en vertelt hun verhaal, van stichting tot ondergang en herontdekking. Dit schitterend overzichtswerk is volledig geïllustreerd met wel 192 kleurenillustraties.

20 Ancient Lost Cities Of The World That Were Discovered

Het boek is een fascinerende rondleiding van het Neolithicum tot het laat-Romeinse rijk, langs steden die verloren zijn gegaan in de geschiedenis en biedt een nieuw perspectief op de wortels van het stadsleven. De ruïnes van het oude Athene, Luxor en Rome zijn bekende hoekstenen van de wereldgeschiedenis en worden bezocht door reizigers van over de hele wereld. Maar hoe zit het met de steden die van de kaart zijn verdwenen? Die onder water zijn ondergedompeld, of zijn opgeslokt door het zand van de tijd? Waar zijn ze en wat kunnen ze ons vertellen over ons verleden?13 of the best lost cities - World Travel Guide

In dit compendium van vergeten steden onderzoekt Philip Matyszak de beproevingen en triomfen waarmee deze steden werden geconfronteerd, en onthult hoe mensen zijn begonnen aan het gedeelde streven om samen te leven sinds we ons twaalfduizend jaar geleden voor het eerst vestigden. “Lost Cities of the Ancient World”, geheel geïllustreerd met belangrijke artefacten, ruïnes en kaarten, brengt de locaties en nederzettingen in heel Europa, het Midden-Oosten en na die tijd vergeten tot leven, van de verzonken stad Pavlopetri in de Middellandse Zee tot de diepe grot woningen van Derinkuyu in Turkije. Vierduizend jaar menselijke geschiedenis wordt in dit boek behandeld en biedt unieke inzichten in vergeten steden en levenswijzen.20 Ancient Lost Cities Of The World That Were Discovered

Matyszak onthult in 4 delen met als titels, “De oudste steden”, “Van Troye tot Rome”, “Verspreid over het Romeinse Rijk”, “De grenzen van het Rijk en daarbuiten”, een dynamisch netwerk van volkeren en culturen die onderling vochten en handelden, waarbij uitvindingen, ideeën en filosofieën werden uitgewisseld, met als resultaat dat mensen zo ver van elkaar verwijderd als Catalhöyükin in Turkije en Skara Brae op de Orkney-eilanden in Schotland een gemeenschappelijk erfgoed deelden. Door de motivaties te onderzoeken die de bevolking er in eerste instantie toe brachten zich te verzamelen en zich te vestigen, evenals de uitdagingen die leidden tot het verlaten van hun steden, biedt dit visueel opvallende en vaak verrassende boek ons een frisse kijk op onze stedelijke oorsprong. “Lost Cities of the Ancient World” werd vertaald door Alexander van Kesteren.Philip Matyszak

Philip Matyszak is een bekende historicus en schrijver. Hij promoveerde in Oxford en doceert oude geschiedenis aan University of Cambridge. Matyszak schreef meer dan twintig boeken, voornamelijk op het gebied van de oudheid. Bij Uitgeverij Omniboek verschenen van hem Vergeten volkeren en Vijanden van Rome.Top 10 incredible lost cities around the world - and how you can go and  visit them - Mirror Online

Omniboek najaarsaanbieding 2023 by Veen Bosch & Keuning uitgeversgroep -  Issuu

Top 10 incredible lost cities around the world - and how you can go and  visit them - Mirror Online

Philip Matyszak Verdwenen steden 287 bladz. geïllustreerd uitg. Omniboek ISBN 9789401920056

https://www.stretto.be/2020/09/18/philip-matyszak-24-uur-in-het-oude-athene-het-dagelijks-leven-van-de-grieken-een-onderhoudende-en-originele-uitgave-van-noordboek/

https://www.stretto.be/2021/05/20/philip-matyszak-vijanden-van-rome-van-hannibal-tot-attila-de-hun-heerlijke-geschiedschrijving-uitgegeven-door-omniboek/

https://www.stretto.be/2021/12/17/philip-matyszak-joanne-berry-gifmengsters-gladiatoren-en-geleerden-mannen-en-vrouwen-in-het-romeinse-rijk-een-boeiende-uitgave-van-omniboek/

https://www.stretto.be/2022/10/09/philip-matyszak-goden-en-godinnen-van-hellas-en-rome-van-de-olympus-naar-de-onderwereld-een-rijkelijk-geillustreerde-uitgave-van-omniboek/