Wendy Holden, “De prinses”, uitgegeven door Ambo|Anthos.

Prinses Diana, eigenl. Diana Frances Spencer (1961-1997), was de beroemdste vrouw ter wereld en werd over de hele wereld gevierd vanwege haar presence en glamour. Maar voor ze uit de koninklijke koets bij St. Paul’s stapte, bracht ze negentien jaar door als de verlegen, onhandige Lady Diana Spencer. Bestsellerauteur Wendy Holden onderzocht het verbazingwekkend achtergrondverhaal en de jonge volwassenheid van deze ultieme koninklijke beroemdheid. “De prinses” is de laatste van haar drie romans over het Brits koningshuis. Eerder verschenen “De gouvernante” en “De hertogin”.

Groot-Brittannië, 1961: Burggraaf Althorp, erfgenaam van het graafschap Spencer, krijgt een prachtige blonde baby. Maar Diana groeit op te midden van de gevolgen van de rommelige scheiding van haar ouders. Ze heeft het moeilijk op school. Haar toevluchtsoord zijn romantische romans. Ze droomt ervan verliefd en gered te worden door een knappe prins. In koninklijke kringen bestaat er bezorgdheid over de Prins van Wales. Charles nadert de dertig en het juiste meisje moet snel gevonden worden. Ze moet jong, aristocratisch zijn en volledig vrij van vroegere contacten. Puur en onschuldig. De achttienjarige Diana Spencer is zo ongeveer de enige kandidaat. Haar verlangen om geliefd te worden sluit aan bij de koninklijke wanhoop naar een bruid. Maar de route naar het altaar is gevaarlijk. Er zijn verborgen gevaren. Meedogenloze intriganten. Kan Diana’s romantische droom overleven?

Hoe dan ook, in 1980, toen ze 19 jaar oud was, werd ze opgemerkt door de prins van Wales, Prins Charles, die haar uitnodigde voor een polowedstrijd. Een romance begon en het stel verloofde zich op 24 februari 1981. Zij trouwden op 29 juli hetzelfde jaar onder grote publieke belangstelling in de St Paul’s Cathedral in Londen…

De prinses is een roman over het bewogen leven van prinses Diana. Holden weet een ontroerend portret van de jonge vrouw te schetsen, die vurig hoopt op een prins op het witte paard, en deze in eerste instantie ook gevonden lijkt te hebben. Met een zeer goed gevoel voor details geeft ze niet alleen een inkijk in het leven aan het Britse hof maar ook in een van de meest besproken huwelijken ter wereld. “The Princess” werd vertaald door Iris Bol en Marcel Rouwé.

Wendy Holden was journalist voor The Sunday Times en The Mail on Sunday voor ze fulltime auteur werd. Ze heeft meerdere romans op haar naam staan, alle bestsellers. De prinses is het laatste deel, na De gouvernante en De hertogin, van een serie van drie romans over het Britse koningshuis. Holden woont in Derbyshire.

Wendy Holden De prinses 386 bladz. uitg. Ambo|Anthos ISBN9789026366765

https://www.stretto.be/2022/08/21/wendy-holden-de-gouvernante-nu-in-vertaling-uitgeven-door-ambo-anthos/

https://www.stretto.be/2023/08/14/wendy-holden-de-hertogin-gebaseerd-op-het-ware-verhaal-van-wallis-simpson-en-koning-edward-viii-een-uitgave-van-ambo-anthos/