Katja Ebstein, “Das ganze Leben ist Begegnung”, een nieuw argon hörbuch. Een waardevol getuigenis van een verfijnd en veelzijdig kunstenares.

Katja Ebstein vertelt voor het eerst over de belangrijke stations in haar leven en de ontmoetingen die haar gevormd hebben. Ze vertelt hoe haar ouders haar gaandeweg, muzikaliteit en liefde voor vrijheid gaven.De Duitse zangeres en actrice, Katja Ebstein (°1945), eigenl. Karin Ilse Witkiewicz, uit Girlachsdorf, nu Gilówn in Niemcza in Silezië (Polen), werd vooral bekend door het Eurovisiesongfestival. In 1970 won ze met “Wunder gibt es immer wieder”, “Ein Lied für…Amsterdam” (van 1964 tot 1992, (van Kopenhagen tot Malmö), genaamd naar de stad waar het songfestival werd gehouden, de Duitse voorronde van het Eurovisiesongfestival), en mocht ze West-Duitsland voor de eerste maal vertegenwoordigen. Met “Wunder gibt es immer wieder” werd ze derde. Het nummer werd trouwens ook een hit in verscheidene landen. Een jaar later won ze met “Diese Welt”, “Ein Lied für…Dublin”, en vervolgens werd ze op het Eurovisiesongfestival, opnieuw derde, waarmee ze haar vorige prestatie evenaarde. Tien jaar na haar eerste deelname nam ze met “Theater”, deel aan “Ein Lied für…Den Haag”. Ze won en mocht voor de derde keer haar land vertegenwoordigen. De Ier, Johnny Logan, won dat jaar met het nummer “What’s Another Year”. Ebstein eindigde op de tweede plaats.We horen hoe Willy Brandt haar politieke pleegvader werd, ze vertelt over hoe metgezellen als Rudi Dutschke en Benno Ohnesorg haar kritische geest voedden, en hoe ontmoetingen met Konstantin Wecker en de Dalai Lama haar inspireerden. Maar niet alleen mensen, ook plaatsen gaven ook vorm aan een leven, o.a. Amrum (Öömrang), één van de Noord-Friese Waddeneilanden, ten zuiden van het eiland Sylt en westelijk van Föhr, en voor de kosmopolitische stad, Berlijn. Katja Ebstein woont in de buurt van München, in Berlijn en op Amrum. Al deze ervaringen hebben Katja Ebstein gemaakt tot de persoonlijkheid die ze geworden is, een kunstenares met hart en ziel. In de jaren ’80 wendde ze zich tot drama, musicals en literaire toneeloptredens, die ook enthousiast werden ontvangen. Met haar recitatieve concerten rond Bertolt Brecht en Heinrich Heine ging ze sinds 1975 op tournee.

“Gute Begegnungen: Brausepulver für die Seele, Futter für den Verstand” (“Goede ontmoetingen: bruistabletten voor de ziel, voedsel voor de geest”) (Katja Ebstein).Katja Ebstein Das ganze Leben ist Begegnung 6 Stunden, 14 Minuten 1 MP3- CD im Digifile argon hôrbuch ISBN 978-3-8398-1845-9

https://www.stretto.be/2021/05/21/andre-vermeulen-van-canzonissima-tot-eurosong-65-jaar-belgische-preselecties-voor-het-eurovisiesongfestival-een-bijzondere-uitgave-van-kritak/

https://www.stretto.be/2020/04/28/kleine-weise-friedenstaube-fliege-ubers-land-allen-menschen-gros-und-kleinen-bist-du-wohlbekannt-hier-lebst-du-unsere-liebsten-kinderlieder-een-cd-met-12-kind/

https://www.stretto.be/2020/04/28/stadt-der-nachtigallen-berlins-perfekter-sound-een-opvallende-luisterboek-cd-uitgave-van-argon-verlag/