Karen Homer, “Little book of Louis Vuitton Het verhaal van het iconische modehuis Louis Vuitton”, een meer dan unieke uitgave van Kosmos.

Ontdek in deze prachtuitgave, het universum van de droomwereld van het legendarisch merk, Louis Vuitton. Om bij weg te smelten…

Louis Vuitton (1821-1892) (foto)  was een Franse ambachtsman die zich specialiseerde in het maken van koffers, handtassen en accessoires. Hij is de grondlegger van het naar hem genoemde bedrijf. Vuitton werd geboren in de watermolen Chabouilla in Lavans-sur-Vallouse. In 1837 verhuisde hij naar Parijs en begon hij met het maken van koffers. Hij opende in 1854 zijn eerste winkel. Zijn zoon Georges nam zijn werk over en was degene die het wereldberoemde LV-monogram ontwierp. Meer dan een eeuw later zijn de hand- en bagagetassen van Vuitton wereldwijd een statussymbool.

Nadat Louis Vuitton zich in Parijs ging specialiseren in het maken van koffers, handtassen en accessoires, introduceerde in 1896, zijn zoon Georges Vuitton, het thans nog steeds legendarisch monogram: de letters L en V zijn oorspronkelijk ineengestrengeld tegen een donkerbruine achtergrond. De vijfde generatie van de Vuitton-familie, Patrick Louis Vuitton, stond aan het hoofd van het huis totdat hij werd opgevolgd door Michael Burke.

De Louis Vuitton Speedy tas uit 1932 is een klassieker geworden. Hij bestaat in 4 verschillende groottes, van 25 tot en met 40 centimeter, en wordt geproduceerd in verschillende stijlen: Canvas, Azur, Damier, Epi, Multicolore en Idylle. Tevens verschenen er limited uitgaven van de Speedy. In 1987 fuseerde de bagagefabrikant met de champagneproducent Moët & Chandon, die in 1975 al de cognacproducent Hennessy had overgenomen, en werd de holdinggroep Louis Vuitton Moët Hennessy gevormd. Ontwerper Marc Jacobs was als artistiek directeur zestien jaar lang verbonden aan Vuitton, waar hij verantwoordelijk was voor de kledinglijn en accessoires. In 1997 lanceerde het merk zijn eerste confectie-collectie voor vrouwen.

Deze was ontworpen door Marc Jacobs. In januari 2000 lanceerde het merk een mannenkledinglijn, eveneens onder leiding van Jacobs. Marc Jacobs heeft enkele andere ontwerpers en artiesten gevraagd om iets nieuws en speciaals te ontwerpen voor Louis Vuitton. Zo heeft hij bijvoorbeeld samengewerkt met Julie Verhoeven, die een patchwork maakte op het monogram, Stephen Sprouse, die een graffiti-tekening maakte op het monogram en een speciale tijgerachtige print maakte voor Louis Vuitton, Takashi Murakami, die variaties op het monogram bedacht en Pharrell Williams & Camille Miceli, ontwierpen een juwelenlijn onder de naam Blason.

“Little Book of Louis Vuitton” is het volledig geïllustreerd verhaal in zakformaat van dit luxueus modehuis. De tassen met monogram van Louis Vuitton zijn nl. al meer dan 150 jaar te zien aan de armen van beroemdheden en royals. Van de jonge Louis die zijn fortuin zocht in Parijs tot twee wereldoorlogen, de Grote Depressie, de Jazz Age en de Swinging Sixties, er is geen tijdperk waarin dit meest weelderige merk niet gedijt. De wereldwijde expansie van Louis Vuitton in de jaren tachtig, de oprichting van het machtig modeconglomeraat LVMH en de benoeming in 1997 van Marc Jacobs, dit is het verhaal van een transformatie van bagagebedrijf naar high-fashion label. De voortdurende evolutie van Louis Vuitton onder de creatieve leiding van Nicolas Ghesquiere en Virgil Abloh wordt ook weergegeven door middel van fantastische afbeeldingen en boeiende tekst.

Karen Homer Little book of Louis Vuitton Het verhaal van het iconische modehuis Louis Vuitton 160 bladz. geïllustreerd uig. Kosmos

https://www.stretto.be/2022/03/30/emma-baxter-wright-karen-homer-laia-farran-graves-little-box-of-style-de-meeslepende-verhalen-van-chanel-dior-gucci-en-prada-uitgegeven-door-kosmos/

https://www.stretto.be/2022/02/14/emma-baxter-wright-little-book-of-yves-saint-laurent-het-meeslepende-verhaal-van-yves-saint-laurent-een-prachtuitgave-van-kosmos/